Blaas jouw oude houten vloer nieuw leven in door het om te toveren tot iets moois!

Heb jij een oude houten vloer in huis en ben je toe aan wat anders? Gooi het hout niet weg, maar gebruik het opnieuw! In dit artikel lees je creatieve ideeën die je kunt gebruiken om jouw houten vloer om te toveren tot iets nieuws. 

Gebruik de planken van de houten vloer voor lambrisering

Je ziet het vaak in wat oudere huizen: lambrisering. Het geeft karakter aan jouw huis en helpt bij het isoleren van de muren. Jouw oude vloer kan een prachtig effect geven op de muren in zijn natuurlijke staat. Wil je toch wat anders? Geef het dan een likje verf.

Wandplanken van jouw houten vloer

Is jouw vloer gemaakt van mooie brede planken? Gooi ze dan zeker niet weg! Vooral echte houten vloeren hebben veel karakter en staan prachtig als lange wandplanken boven jouw bank. Heb je minder brede planken? Dan kun je dit idee goed gebruiken voor mooie kruidenplanken in de keuken.

Wees creatief en maak een mooie tafel van een houten vloer

Een tafel van echt hout is zeer karakteristiek, maar is ook erg duur in aanschaf. Gebruik jouw oude vloer om een tafel te maken. Zo heb je niet alleen een echte eye-catcher in jouw eetkamer, maar ook een helemaal unieke tafel. Behandel de tafel wel met een beschermende olie of lak om kringen te voorkomen. Wil je de tafel minder massief? Schaf dan metalen poten aan. Hierdoor komt het tafelblad nog beter tot zijn recht.

Ben je enthousiast geworden over deze projecten, maar heb je geen houten vloer?

Ben je helemaal enthousiast geworden, maar heb je geen oude houten vloer? Dan kun je deze dingen natuurlijk ook maken van een nieuwe vloer! Naast houten vloeren zijn parketvloeren zeer geschikt voor deze projecten. Ook leent laminaat zich goed voor lambrisering.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *