Dit moet je weten over de koffie tamper

Wil je jouw koffie graag op een professionele manier gaan bereiden? Je hebt dan niet alleen een barista koffiemachine nodig, maar ook belangrijke accessoires, zoals de koffie tamper. Een tamper is een stamper waarmee je gemalen koffie in de filter drukt. De tamper zorgt ervoor dat de lucht uit de koffie verdwijnt: de smaak en aroma van de koffie komt hierdoor nog beter naar voren. Het gebruik van een goede tamper is dan ook onmisbaar wanneer je van een heerlijke espresso wilt genieten. Schaf eerst een goede pistonmachine aan: daarna kun je op zoek naar een geschikte tamper voor jou espressomachine.

Hoe maak je de beste keuze?

De beste keuze voor een tamper maak je op basis van materiaal, vorm en maat. Je kunt kiezen voor tampers van RVS, staal, aluminum, hout en kunststof. De eerste drie materialen zijn het meest sterk en bieden daarnaast ook hygiëne. Een tamper van hout en kunststof is vaak wel wat goedkoper. Er zijn daarnaast verschillende soorten tampers. Je kunt kiezen voor een vlakke tamper, een convex tamper en een automatische tamper. Met alle soorten tampers kun je de koffie aandrukken, maar er is soms een verschil in kwaliteit. Zo heb je met een vlakke tamper het risico dat je niet gelijkmatig aandrukt en een convex en automatische tamper zijn in vergelijking weer wat duurder.

Vergeet ook niet naar de maat te kijken. De koffie tamper moet dezelfde afmeting hebben als de filter, zodat je de gemalen koffie goed kunt aandrukken. De meeste koffiemachines hebben een filter met een diameter van 53 of 58 mm: de meeste tampers hebben dan ook deze afmeting. Altijd genieten van heerlijke koffie? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een kwalitatieve tamper voor je espressomachine. Je ervaar hiermee snelheid, gemak en de beste kwaliteit verse koffie!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *