Hoe financier ik mijn studie in het buitenland?

De studiekosten in het buitenland liggen anders dan de studiekosten in Nederland. Bovendien komt het ook voor dat de manier van financieren ook verschillend liggen, omdat je te maken hebt met financieringsmogelijkheden en beurzen. Het is daarom handig om dit goed uit te zoeken voordat jij een tussenjaar neemt. Lees in dit artikel alles over de financiering van je studie in het buitenland. Travelactive helpt jou ook met het verzorgen van jouw droomreis. 

Waar merk je de verschillen in kosten?

Een jaar studeren in het buitenland kost een hoop geld. Daarom is het ook belangrijk dat je alles goed regelt en alles weet over de kosten die je maakt en hoe je die kosten weer kan financieren. De kosten voor het collegegeld, de verblijfskosten en het levensonderhoud verschillen heel erg per land. In sommige landen is het namelijk zo dat de overheid al het collegegeld vergoedt. Dit terwijl je in Amerika duizenden euro’s betaald aan collegegeld. Het lesgeld verschilt ook per universiteit of hogeschool in sommige landen. De verschillen kunnen zitten in de kwaliteiten van het onderwijs en de faciliteiten die de school aanbiedt. De kosten hangen ook af van welke periode je er zit en hoe lang. Ga je naar een college voor slecht een semester of minor? Dan heeft dit ook allemaal invloed op prijs. Jouw totaalprijs kan dus heel erg verschillen vergeleken met Nederland. 

Studiefinanciering

Ook als jij voor een bepaalde periode naar het buitenland gaat voor school, kan je een studiefinanciering aanvragen. Deze studiefinanciering kan je meenemen voor jouw minor of semester in het buitenland. Het ligt er wel aan naar welk land je gaat of je een studiefinanciering krijgt. Daarom is het handig om uit te zoeken of jij een studiefinanciering krijgt toegewezen bij het land waar jij naar toe gaat. Ook kan je een OV-vergoeding aanvragen. Als je geen gebruik maakt van het ov, kan je een vergoeding aanvragen. Die vergoeding is ruim 90 euro per maand. Fijn meegenomen zo’n vergoeding. 

Neem een baantje

Blijf je binnen in de EU studeren, dan is het nemen van een baantje geen enkel probleem. Ga je buiten de EU studeren, dan moet je oppassen. Dit komt door je visum. Je reist waarschijnlijk met een visum dat niet geldig is om te mogen werken in het buitenland. Echter is het werken in het buitenland wel een leuke ervaring en zo kan jij alles blijven vergoeden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *