Minder onderhoud hebben aan jouw kozijnen? Lees hier waarom je dan kiest voor aluminium

Je kijkt er vast alweer tegen op: het jaarlijkse onderhoud van jouw kozijnen. Het eindeloze geschuur en geverf is geen feest en is elke keer weer een flinke uitgave. Waarom zou je niet gaan voor kozijnen die minder onderhoud nodig hebben? In deze blog lees je de voordelen van aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen zijn onderhoudsarm

Dat aluminium onderhoudsarm is, heb je nu wel gelezen. Maar hoe kan dat eigenlijk? Dit komt door de vuilafstotende eigenschap van aluminium. Hierdoor hecht vuil en stof zich niet aan het materiaal en blijven de kozijnen langer schoon. Ook is aluminium roestvast. Hierdoor heb je niet te maken met rot zoals bij hout. Een andere mooie eigenschap van aluminium is dat het ongevoelig is voor zonlicht waardoor de kleur na tien jaar nog net zo mooi is.

Andere voordelen van aluminium kozijnen

Naast dat je veel minder werk hebt aan het onderhoud, bieden aluminium kozijnen nog meer voordelen:

  • Kleur- en vormvast
  • Isoleert uitstekend tegen geluid en warmtewisselingen
  • Gaan jarenlang mee
  • Verkrijgbaar in vele soorten, kleuren en maten
  • Duurzaam doordat het goed te recyclen is

Hoe onderhoud je aluminium kozijnen?

Daar waar je houten kozijnen jaarlijks zult moeten schuren en verven, neem je aluminiumkozijnen af met een lauw sopje. Door eenvoudig twee tot viermaal per jaar de kozijnen af te nemen met het sopje, bescherm je de vuilafstotende laag. Hierdoor blijven de kozijnen erg lang mooi. 

De prijs van aluminium kozijnen

Hoe mooi deze kozijnen ook zijn, er hangt wel een prijskaartje aan. Helaas is de prijs van aluminium duurder dan hout en zie je dit terug in de prijs van deze kozijnen. Vergeet hierbij niet dat er geen kosten bij komen die je wel zou betalen voor houten kozijnen. Denk hierbij aan verf, schuurmiddel en opvulmiddelen. Ben je benieuwd wat aluminium kozijnen kosten? Je kunt de prijs berekenen op deze website.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *