Op zoek naar elektrische vloerverwarming woonkamer?

In de koudere maanden of zelfs tijdens koude avonden kan het snel kouder worden binnen. Een verwarming is dan ideaal maar dan kan de vloer alsnog erg koud blijven. Hier is dan vloerverwarming voor gemaakt. Vloerverwarming was vroeger alleen voor keramieken vloeren weggelegd, maar tegenwoordig kun je het ook leggen onder laminaat, pvc en zwevende vloeren. In de woonkamer is vloerverwarming natuurlijk heerlijk. Elektrische vloerverwarming woonkamer zorgt voor een warme vloer onder je voeten als je op de bank zit en dat maakt de ruimte ook meteen een stuk warmer. Warmte stijgt namelijk op dus elektrische vloerverwarming zorgt niet alleen voor een warme vloer, maar ook warme woonkamer.

Elektrische laminaatverwarming via infraroodstraling

In veel woonkamers ligt tegenwoordig laminaat. Gelukkig kun je al een tijdje vloerverwarming leggen onder laminaat vloeren. Door middel van infraroodstraling wordt de vloerverwarming opgewarmd en dit slaat meteen op de vloeren door. Dan heb je binnen no time dus lekkere warme laminaten vloeren onder je voeten. In de woonkamer is dit heerlijk als je op de bank zit of een leeshoekje hebt waar je graag zit in de koudere maanden. Net zoals dat de zon de aarde verwarmt, verwarmt infrarood straling ook de gehele vloer via de elektrische laminaatverwarming.

Voordelen elektrische vloerverwarming in de woonkamer

Er zitten veel voordelen aan elektrische vloerverwarming in je woonkamer hebben. Ten eerste heb je dan een warme vloer en meteen een warmere ruimte. Ook is het netjes weggewerkt, want het ligt onder de vloer. Je hoeft dus niet meer tegen een verwarming aan te kijken. Daarnaast is vloerverwarming onderhoudsarm en gaat het lang mee. Nadat je het dus hebt gelegd, dat overigens ook makkelijk gaat, hoef je het niet te onderhouden en dan gaat het zelfs nog tientallen jaren mee. Daarnaast is het een erg veilige manier van verwarmen. Er komt geen vuur bij kijken en er wordt geen stof of muffe lucht gecirculeerd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *