Singles Day 2021 groter dan eerdere edities

Singles Day 2021 belooft een nog groter shop-feest te worden dan de voorgaande edities. Steeds meer webshops nemen deel aan deze speciale dag. Online uitverkoop, aanbiedingen en kortingen op talloze producten maken van deze dag een zeer aantrekkelijk moment om eens goed vanachter je computer te winkelen. Ook fysieke winkels nemen deel aan deze zogenaamde vrijgezellendag, maar de meeste aankopen vinden toch online plaats. Wel zo gemakkelijk, aangezien deze editie op donderdag plaatsvindt.

Gigantisch succes

Deze dag kent zijn oorsprong in China. En hoewel er tijdens de eerste edities in de jaren negentig nog niet veel aandacht voor het shopping-element was, is deze dag uitgegroeid tot het belangrijkste winkelmoment van het jaar. Mede dankzij de Chinese internetreus AliBaba kwam het internetshoppen met kortingen goed van de grond. AliBaba speelde in 2009 met aantrekkelijke prijzen op een keur aan producten in op de jongere generatie die Singles Day vierde. Het was een gigantisch succes. En in de jaren erna volgden veel Chinese internetwinkels het voorbeeld van het bedrijf van Jack Ma. Anno 2021 wordt Singles Day op veel plekken ter wereld gevierd met interessante kortingen en aanbiedingen.

Jezelf trakteren

Sinds enige jaren krijgt SinglesDay ook in Nederland meer voet aan de grond. Natuurlijk, zou je haast zeggen. Want wie wil er nou niet profiteren van een extra dag uitverkoop. Veel internetwinkels zullen de prijzen op hun assortiment verlagen. De verwachting is dat – net als tijdens Black Friday – ook in 2021 elektronicaketens voorop zullen lopen met hun aanbiedingen. Maar je kunt er van uit gaan dat er ook goede kortingen komen op verschillende witgoed producten, woonartikelen en speelgoed. Maar het is niet ondenkbaar dat ook meer fashion en beauty shops deelnemen aan Singles Day. Want meer dan een feestje voor vrijgezellen is dit toch een dag waarop je jezelf mag trakteren!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *