Tips voor een geweldige eetkamer

De eetkamer: het is de plek waar iedereen bij elkaar komt om te eten. Je komt hier voor het ontbijt, lunch of diner en het is dan belangrijk dat de ruimte er gezellig uitziet en dat jullie je er op je gemak voelen. De eetkamer kan soms best lastig zijn om in te richten, wij geven je in dit artikel daarom wat tips.

De juiste eettafel

Het belangrijkste van de eetkamer is natuurlijk de eettafel. Dit is waar het allemaal gebeurd en deze tafel moet dan ook geweldig in de ruimte passen. Zowel de vorm, het materiaal als de kleur van de eettafel is van invloed op de ruimte. Zo geeft vierkant of rechthoekig vaak een wat strakkere uitstraling, terwijl rond erg dynamisch kan zijn. Zeker wanneer je niet zo’n grote eetkamer hebt, kan een ronde eettafel erg voordelig zijn. Veel eettafels worden van hout gemaakt en dat is een logische keuze, want hout heeft een fijne, warme uitstraling. Zo krijgt je eettafel een gezellige sfeer en voelt dat warm aan. Kun je niet de juiste eettafel vinden? Laat dan een tafel op maat maken door Anselm Oome, zo weet je zeker dat je de beste tafel voor jouw eetkamer hebt.

De stoelen

Je tafel is natuurlijk niet compleet zonder stoelen. Ook de stoelen laten duidelijk hun stempel achter op de sfeer die in de eetkamer heerst. Het is daarom belangrijk dat je de juiste stoelen kiest, die mooi bij je tafel passen. Wat betreft stoelen kun je alle kanten op. Kies je voor stoelen in verschillende kleuren, voor een vrolijke sfeer, of ga je voor een wat neutralere sfeer en stoelen in één neutrale toon. Voor extra comfort kun je zachte stoelen met een armleuning kiezen, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld stoelen met wieltjes. Er is echt enorm veel keuze.

De aankleding

En dan kom je natuurlijk bij de aankleding, of misschien doe je dat wel als eerste. Heb je kinderen? Dan is het verstandig om voor tegels die je makkelijk kunt schoonmaken te kiezen. Loopt je vloer niet zo’n groot risico om vies te worden? Dan kan een oud perzisch tapijt onder de tafel bijvoorbeeld ook schitterend staan. Vaak hangt boven de eettafel een grote lamp, dit is dan een beetje een showstopper en de aandachtstrekker. Daarbij is een goede lamp boven de eettafel erg fijn, want je wilt natuurlijk wel kunnen zien wat je aan het eten bent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *