Voordelen van studeren in het buitenland

Het leren van een nieuwe taal in het buitenland heeft veel meerwaarde. Het is erg goed voor je hersenen en het spreken van meerdere talen biedt jou veel kansen. Het is echter niet makkelijk om een taal vloeiend te leren spreken. Hoe meer je erin investeert, hoe meer je jezelf onderdompelt in de vreemde taal, hoe groter de kans dat je meer doelen in je leven bereikt. In dit artikel lees je alle voordelen van studeren in het buitenland. Lees zeker even verder als je benieuwd bent.

Je leert goed een taal spreken

Wanneer je naar het buitenland gaat via Information Planet leer je snel vloeiend de taal spreken. Door middel van een combinatie van onderwijs en oefenen in de echte wereld gaan je skills mega snel vooruit. Je wordt eigenlijk gewoon verplicht om de taal te spreken met klasgenoten, docenten, huisgenoten en andere mensen. Zo leer je de taal goed en met vertrouwen spreken tegen mensen. 

Je krijgt meer zelfvertrouwen als je een nieuwe taal spreekt

Niet alleen je kennis gaat snel omhoog, maar ook je zelfvertrouwen zal een stuk groter worden. Je moet je weg leren vinden in een nieuwe omgeving, in een nieuwe cultuur, met nieuwe mensen en op een nieuwe school. Dit alles is spannend en wanneer je het toch hebt gedaan, krijg je een mega zelfvertrouwen boost. Een fijne bijkomstigheid dus. 

Je krijgt een grote lokale woordenschat

Er is een heel groot verschil tussen het kennen van een taal en het echt daadwerkelijk snappen en beleven van een taal. Wanneer je écht in het buitenland woont of gewoond hebt, is de kans groter dat je de taal beleefd hebt. Je kent meer lokale uitdrukkingen en woorden en dat maakt jou uniek. Ook zal je accent veel authentieker klinken. Je leert praten zoals de locals, leert tussen de regels door te lezen en gaat de typische lichaamstaal en gebaren van een taal snappen. De perfecte manier om dit onder de knie te krijgen is bijvoorbeeld door een highschool in Amerika te volgen. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *