Wat is IPTV?

IPTV staat voor Internet protocol Televisie en hiermee ben je in staat om duizenden TV zenders te ontvangen met één abonnement. Het kijken van IPTV is echt anders dan de traditionele manier van TV kijken zoals we gewend zijn. Bij een normale TV krijg je meestal het signaal binnen via de bekende COAX kabel. Met IPTV is dit niet nodig en daarom is deze manier van TV kijken ontzettend populair bij mensen die geen COAX aansluiting hebben (Kampeerders, zeilers, studenten).

Hoe werkt IPTV?

Om gebruik te kunnen maken van IPTV heb je ten eerste een IPTV box nodig. Met deze box is het mogelijk om signaal van je provider door te krijgen. Zo’n IPTV box bestel je makkelijk en voordelig bij Boji.nl. Ook heb je een stabiele internet verbinding nodig die het signaal zonder haperingen kan decoderen tot beeldmateriaal. Via deze IPTV box kan je talloze IPTV apps downloaden waarmee je vervolgens duizenden TV zenders kan ontvangen. Maar let op: Dit is illegaal in Nederland. De zenders die je ontvangt via IPTV zijn namelijk allemaal illegale streams. Dat is de reden dat je vaak duizenden zenders kan ontvangen voor slechts enkele euro’s per maand. Wees je hier bewust van. Canal Digitaal is een van de weinige aanbieders in Nederland die een legaal IPTV abonnement aanbiedt.

Welke IPTV box is het beste?

Er zijn tientallen verschillende soorten IPTV boxen en het is daarom lastig om exact te weten waar je op moet letten bij aanschaf van een dergelijke box. Dit zijn een aantal punten waar je op kan letten:

  • Opslag geheugen
  • Android versie
  • Google gecertificeerd?
  • Processor

Als we toch eentje aan zouden moeten wijzen is dat zeker de Nintai Ematic Pro X. Een betaalbare IPTV box met officiële Google certificering. Hierdoor heb je toegang tot de Google Play Store en duizenden verschillende apps.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *