Welk type steiger past het beste bij jouw klus? 

Heb je een steiger nodig voor een klus, maar ben je nog zoekende naar het juiste type?  Lees dan in dit artikel alles over de dingen waar je op moet letten en ook vind je hier tips om tot de juiste keuze voor een steiger te komen. Zo kies je meteen de ideale steiger voor jouw bedrijf of klus. 

Een brede of smalle steiger?

Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt bij de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. Is een smalle steiger met één platform van 0,75 meter genoeg of wil je een brede variant met twee platformen en een breedte van 1,35 meter. Wanneer je voor de laatste optie gaat, heb je meer bewegingsruimte, maar deze optie neemt wel weer meer ruimte in beslag. Naast de breedte moet je ook de lengte bepalen. De meest voorkomende steiger lengtes zijn 1,90 cm, 250 cm en 305 cm. 

Welke soorten steigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten steigers te verkrijgen en ze hebben allemaal hun eigen kenmerken. De meest gekozen typen qua steiger zijn: rolsteigers, deze kun je makkelijk verplaatsen door de wielen die eronder zitten, trapsteigers, bouwsteigers, telescopische steigers en vouwsteigers. Ook zijn er nog kamersteigers, deze zijn speciaal om binnen in een gebouw of huis te kunnen werken op hoogte. Wil jij een kamersteiger kopen? Dat kan via Rolsteiger NL. 

Wat is je budget? 

Zoals bij alles wat je koopt, speelt ook bij een steiger het budget dat je hebt een rol. Zo heb je steigers van A-merken die wat hoger geprijsd zijn en je hebt minder dure steigers. Ga je voor een lager budget, maar wel nog steeds voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding? Dan is een steiger van Rolsteiger NL een betrouwbare en goede keuze. 

Met hoeveel personen ga je de steiger opbouwen? 

De tijd die het kost om een steiger op te bouwen verschilt per type steiger. Zo is een vouwsteiger of kamersteiger meestal veel sneller opgezet dan een bouwsteiger. Denk daarom na hoeveel tijd je in het opbouwen van de steiger wilt steken en of je dit in je eentje wilt gaan doen of met een groepje mensen. Hier speelt ook automatisch het gewicht van de steiger een rol. 

Extra onderdelen 

Het komt vaak voor dat je tijdens het gebruiken van de steiger merkt dat je nog wat extra onderdelen nodig hebt om veilig en efficiënt te kunnen werken. Denk daarom meteen na over welke steiger onderdelen je nog nodig hebt. Veel gekozen toevoegingen aan de steiger zijn bijvoorbeeld trappen, steigerwielen en leuningframes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *